Loppui Koiran odottaminen, äänten kuuntelu ja ennen kaikkea minun seuraamiseni. Hiukan mutkikkaan vaiheen jälkeen emäntänsä tuli iltapäivällä hänet hakemaan ja kertomaan tuoreeltaan matkakuulumiset.

Heillä oli keskenään ollut oikein kivaa ja onnistunut matka. Thaimaa sai heiltä arvosteluryöpyn, mikä yllätti minut. Mielestäni "kaikki" haluavat sinne ja "kaikki" maata, ruokaa, ihmisiä jne kehuvat. Mutta nämä pitivät pahimpana puutteena turistien kanssa työtä tekevien olematonta englanninkielen taitoa - maan tärkein elinkeinonhaara sentään on turismi. Jopa respan väelle oli tuottanut tuskaa ymmärtäminen. Takseista puhumattakaan: oli vaikea saada taksi, joka suostuu laittamaan mittarin päälle, mutta vielä vaikeampaa oli saada taksi, joka suostuu viemään sinne minne asiakas haluaa! Ja ne hyttyset, niitä oli paljon ja kaikkialla.

Ruokamyrkytyksen takia eivät syöneet tuoresalaatteja, hedelmistä vain sellaisia jotka pitää kuoria. Suihkussa piti varoa, ettei vettä mene pisaraakaan suuhun. Tästä tuli elävästi mieleeni Egyptin matka, jolloin vain vesi kielellä ihailimme ihania salaatteja jne... se hygieniataso nääs.

Ja kolmas kauhistus oli se krääsän määrä. Kansa, jolla on esteettisesti rikas historia (kansallispuvut ja rakennnukset), suoltaa krääsää sen kun ehtii. Ja roskaa kauniin maansa. Siitä jopa thai-journalistit kirjoittivat Bangkokissa jaetussa lehdessä.

Paljon he ehtivät maata nähdä. Thaimaa on nyt kuulemma nähty, eikä sinne enää kiinnosta mennä. Lapsi oli saanut prinsessan kohtelun: hänestä kaikki tietyn näköiset ihmiset olivat vain häntä varten, häntä viihdyttääkseen!

Tänä iltana on odottamassa baletti Bajadeeri ja varhain huomen aamulla lähtö Tallinnaan, josta serkkuni kanssa palaan lauantaina. Hammaslääkärillä käyn sopimassa implantin laitosta ja kuulemassa hinnat. Vetolaukussa saattaa tulla kotiin joitakin kesäjuomia;)