Alkuun muistutukseksi, että minulla on ihan uusi (maaliskuussa ostettu) tietokone (Fujitsu Amilo). Kesällä siihen vaihdettiin uusi emolevy, kun alkuperäinen poksahti toukokuun viime päivinä.

Eilen taas avasin koneen, mutta se jämähti aina kohtaan "määritellään päivityksiä, vaihe 3/3, 0% valmiina, älä sulje konetta". En minä sulkenut, mutta itsekseen se sulkeutui ja avautui vaikka kuinka. Ja tänään sama juttu.

Soitin ns tietokone-ekspertille Turkkuseen, mutta ei hän osannnut neuvoa. Suutuin niin koneeseen ja koko tietokonemaailmaan, että hain jääkaapista lasin valkkaria ja vielä kerran istuin koneen ääreen. Johan sentään pääsimme kommunikointiasteelle: oli kuulemma ongelmia käynnistyksessä ja pisti startup repairin päälle. Ja voila, tässä sitä nyt ollaan, tietsikan ääressä, valkkarin kanssa ja onnellisena. Onnellinen olen myös siksi, että jo kahtena peräkkäisenä aamuna olen uinut meressä.

Edit. 14.9. : Eipä ollut ongelma vielä tuolla selvä, sillä eilisen istunnon jälkeen tuli taas sama jumittuminen "määritetään päivityksiä". Tänään heti ensi töikseni soitin Fujitsu-tukeen ja sain avun, jihaa! Piti restore koneen tila aikaan ennen ongelmia, ja sehän tehtiin. Ja sitten kävin uimassa.