Flunssaa pukkaa, mutta ruokaa olen vääntänyt aivan täysillä. Coldrexia kitusiin ja tiikeribalsamia nenään ja menoksi. Poika ja S tulivat näet syömään ja halusin kaiken olevan kaunista ja hyvää.

Päätin, että otetaan Mummi mukaan neljänneksi. Pöytäliina on hänen varastoistaan, samoin nämä kauniit astiat. Ne ovat Äidin lapsuuden kodista ja minulla esillä vain silloin, kun on Juhla.

Karjalanpaisti oli muhinut viitisen tuntia uunissa jo eilen. Tänään tein bataattisoseen, kun pariskunta on karppaajia. Ja olipas se hyvää ja kaunista. Tämän lisäksi paahdoin ensi kertaan elämässäni uunissa lanttua ja punajuuria, joita ei valitettavasti tuossa lautasella vielä ole. Mutta vakuutan, että olivat hyviä, teen toistekin. Summa summarum: kaikki meni!

Jälkkäriksi oli aamulla tekemääni mustikkapiirakkaa, kahvit ja konjakki.

Ruuanlaitto on kivaa. Tänä syksynä olen löytänyt kotimaiset juurekset, kuten niin moni muukin. Erityisesti punajuuresta on tullut suuri suosikkini. Ja uudet reseptit innostavat kokeilemaan. Sekä niin rakkaat syöjät.

Nyt lepään ja valmistaudun illan koitokseen, Tanssiin tähtien kanssa. Huomenna jätän kuntosalin ja "hukkumisharjoitukset" (Pojan sanonta) meressä väliin.