Seitsemältä kun aamulla heräsin, ulkona oli vain 0,9 astetta plussa puolella. Tyyntä oli, usvaa leijaili siellä täällä. Vielä kun ajelin kuntosalille hiukan ennen yhdeksää, oli alavimmissa paikoissa usvaa - sitä Sveitsistä tuttua neebelmeriä, oletan.

Hesari kertoi, kuinka aivan uintipaikkani lähellä asukkaat olivat parannelleet merinäköalaansa katkomalla puita ja ennen kaikkea myrkyttämällä niitä. Katajien ja kuusten latvoja oli katkottu ja suuriin tervaleppiin ja koivuihin porattu reikiä ja reikiin pantu myrkkyä. Näin puu saadaan kuolemaan jo parissa vuodessa. Kiinteistömaailman edustajan mukaan "mahdolliset sakot ovat paljon pienemmät kuin asunnon arvonnousu".

Meidän rannassa oli kaunista ja rauha maassa, Meri väreili tyynenä ja kutsuvana. Uimme ystäväni kanssa taas oikein kunnolla. Niin kunnolla, että paikalle osunut mies sanoi, ettei hän pysty noin paljon uimaan, vaikka on harjoitellut jo 21 vuotta. Toinen mies taas asteli laiturille paljain jaloin, kylpytakki päällä ja pipo päässä, koira kintereillään. Hän ei edes uinut, vaan pikaisesti kastautui! Kyllä me tunsimme itsemme vallan mahtaviksi olennoiksi.

Sitten rikospaikalle. Emme olleet ainoat, siitähän oli lyhyessä ajassa tullut oikein nähtävyys. Selväksi tuli meillekin, kuinka läheisen Soukanlahdentie 8:n (Hesari antoi tämän osoitteen, joten uskallan minäkin) taloista aukeaa kaksi väylää, joista on esteetön näköala merelle. Ihmettelimme, mihin vuorokauden aikaan näitä hämärähommia on tehty, aamuyön hiljaisina tunteinako. Ja kuinka aikuisilla voi olla pokkaa toimia näin ja tuhota toisten - tässä tapauksessa kaupungin - omaisuutta.

Tuhoa on tehty systemaattisesti ja usean vuoden ajan. "Kyse ei ole missään tapauksessa nuorten ilkivallasta, vaan tahallisesta tuhotyöstä", sanoi kaupungin edustaja. Rikosnimike on törkeä vahingonteko. Jään suurella mielenkiinnolla seuraamaan uutisointia sekä tämän alueen puustoa. Toivon sydämestäni, että tuon taloyhtiön asukkaat velvoitetaan istuttamaan oikein suuria puita tuhottujen ja kuolemassa olevien tilalle.

Vastaavanlaisia tihutöitä on tehty tässä lähellä ennenkin. Eräässä niemessä rakennuttaja kaadatti kaikki puut rantaraitilta, jotta taloihin saatiin sataprosenttisen esteetön merinäköala. Toisella puolella asukkaat nirhivät kirveellä suurten tervaleppien tyvet yltympäriinsä, jotta ne kuolisivat pois pilaamasta näköalaa. O tempora, o mores, ei voi muuta sanoa. Näin meillä.