Jos olisi edes jossakin määrin entisenlainen joulu tulossa, olisin nyt Stokkan jouluryysiksessä kalatiskillä jonottamassa lappu kourassa. Ostaisin graavia lohta ja kylmäsavulohta, mätiä,  tänä vuonna ostaisin myös savunieriän.

Ulkona on kova pakkanen: herätessäni oli 17,9 astetta, nyt jo 18,1. (Kello 0.20 aattoaamuna pakkasta 21,7 astetta!)  Laitan suolasienet likoamaan ja teen iltapäivällä sienisalaatin.

Kynttilöitä on palamassa, kuten joulunalusviikolla joka aamu. Sytytän ne ensi töikseni. Pian väännän radion CD-asentoon ja kuuntelen jouluoratorion highlightseja, joista en saa koskaan tarpeekseni.

Edit. lenkin jälkeen ip.

Aamulla näkyi meilläkin pitkästä aikaa auringon nousu. Kuvasin samalla parvekelaseihin yön aikaan syntyneitä jääkukkia. Niitä näytti olevan muillakin talomme parvekkeilla.

Koska minulla on aikaa vaikka muille jakaa, päätin lähteä raikkaalle happihyppelylle 18-asteiseen maailmaan. Äidin turkin (sen josta tehtiin lyhyt sporttiversio) lämmössä ja äitiä kaiholla muistellen liikuin määrätietoisesti kohti kauppakeskusta ja Alkoa. Ostin molemmat ip-lehdet ja Baileysia. Tosin kaikki isommat oli myyty loppuun, sain kuitenkin kaksi kerta-annosta. 

Kamera oli matkassa kuten melkeinpä aina. Kuvasin näitä pikku puita ja ajattelin, kuinkahan mökin katajat pärjäävät lumen alla. Ja sitten muistin, että eihän siellä ole lunta kuin nimeksi!

Hesarissa oli tällä viikolla pilapiirros, jossa luki kutakuinkin näin: "Lappeenrannassa on lunta 16 cm ja meillä Helsingissä 67 cm. Jos kaupungit yhdistyisivät, lunta olisi keskimäärin 40 cm."

UGGsit ovat olleet ahkerassa käytössä. Olen niin tyytyväinen ostokseeni. Nämä ovat lämpimimmät talvikengat ikinä. Paljas jalka vain töppöseen ja ulos pakkaseen.