Ensimmäisenä kokonaisena päivänä lähdimme ostamaan ruokaa ja juomaa 50-vuotisjuhliin sekä meille kahdeksalle vakituiselle asukkaalle. Vieraita oli kutsuttu viitisenkymmentä. Ajoimme Sam's-nimiseen ruokataivaaseen, missä kaikki oli laadukasta ja edullista - ja missä kaikkea oli paljon, onneksi sai maistellakin.

Pysähdyimme kaikissa maistelupisteissä ja samalla tuli lounas syötyä. Hyviä vinkkejäkin saimme juhlatarjoiluun. Illan ruuaksi valikoitui yhteisellä päätöksellä sisäfileepihvit (hinta 20 dollaria/kg eli noin 16 euroa/kg, broilerin rintafileet olivat 8 dollaria/kg ja halpoja siis nekin).

Iso kärry tuli aivan täyteen ruokaa. Laskua en nähnyt, sen maksoi Nancy-äiti. Kaupasta ei muuten päässyt pois, ennen kuin näytti ovivahdille kuittia, joka luki sen ja merkkasi luetuksi. Oven ulkopuolella oli kadonneiden lemmikkien sijaan kuvia lapsista, kaikenikäisistä ja näköisistä. Toivottavasti joku joskus palaa ehjänä kotiin.

Synttäreiden teemana oli Wizard of Oz, mikä näkyi suuren suuressa kakussa:

"I realized everything I want is in my own backyard" - ja sinne vie, kuinkas muuten, yellowbrick road!

Barbeque on iso juttu Kansasissa ja USAssa yleensä. Patty teki jotain aivan ihanaa lihalevitettä hampurilaispullien väliin: iso sian filee maustettiin ja laitettiin uuniin pitkäksi aikaa ja sitten se vain hienonnettiin ja maustettiin lisää. Tämä oli kaikkien mieleen ja loppui ensimmäisenä.

Vieraat tulivat ennen kaikkea naapurustosta, joillakin oli teemaan sopivaa päällä. Eniten humaltuivat ja riehaantuivat äiti ja sisarukset! Itse juhlakalu ei tartu alkoholipitoisiin juomiin, hän on pannut korkin kiinni ja puhuu siitä avoimesti.

Isoveli innostui juhlien tuoksinassa taas Obamasta, mutta kuulin, että hän oli jäänyt alakynteen. Minä juttelin milloin kenenkin kanssa. Mielenkiintoista oli puhella kadun toisella puolella asuvan noin ikäiseni eronneen rouvan kanssa. Hän oli vastikään muuttanut New Yorkista. Ja Sudie mutkattomaan tapaansa piipahti hänen luonaan tulostamassa tietokonejuttujaan.

Tanskalaissyntyinen Dana oli asunut maassa jo 13 vuotta, hän oli toista kertaa naimisíssa ja heillä on Harley Davidson -liike. Nyt se alkaa kuulemma osoittaa pientä heräämistä, mutta takana on vaikeita aikoja. Kotimaahan piipahtamista täytyy lykätä useilla vuosilla, mutta onneksi vanhemmat, sisarukset ja ystävät vierailevat tiuhaan. Dana (ja miehensä) olivat hoikkia, vieraat olivat ihan normaalipainoisia paitsi itse emäntä ja isännän 23-vuotias tytär. Tämä tytär oli huge ja pukeutui langanlaihojen mallien tapaan. - Myöhemmin näin sekä aamuisin että iltaisin hölkkääjiä, paljon enemmän kuin täällä. Mutta myös tosi lihavia ihmisiä, ei sellaisia meillä - vielä - ole. Molemmat ääripäät olivat tasaisesti edustettuina.

Seuraavana aamuna talon isäntä teki herkullisia mustikkapancaces aamiaiseksi. Illan tapahtumista puhuttaessa Nancy-äiti sanoi "I can't remember".