Eilen oli kirjan ja ruusun päivä, ja viitisenkymmentä kustantajaa oli pystyttänyt kojunsa aivan Helsingin sydämeen. Näin viihtyisää siellä oli keskipäivällä:

Sääliksi kävi: paljon vaivaa ja vähän villoja. Hirvittävä koleus piti ihmiset poissa. Minäkään en malttanut jäädä kuljeksimaan ja paleltumaan, vaikka aikaa olisi ollut. Sen sijaan uskaltauduin sisälle pariin vaatekauppaan sovittelemaan kesäisiä hepeneitä. Tässä minulla taitaa olla Indiskan ihana tunika vuorossa.

Jätin sen suosiolla kauppaan, on liian läpinäkyvä, mutta malli olisi ollut ihana. En taida olla röyhelö- ja romantiikkatyylinen, vaikka mieleni niin tekisi.Loppujen lopuksi minulle tuli ihan kiire ehtiä kampaajalle. Hyvä ystäväni tuli jälkeeni, joten jouduin taas kuljeksimaan kauppakeskuksessa odottamassa. Menimme kolmestaan - kampaajamme mukanamme - syömään parsaa, tyhjentämään argentiinalaisen viinipullon ja juttelemaan. Kaikki tärkeät asiat tuli käsiteltyä: uskonto, kirkko, kirjat, elokuvat, lapset, miehet, kuolema ja hautaaminen. Nämä ainakin. Syksyllä sitten uudestaan. Tänään kävin toisen ystävän kanssa Ikeassa  ostamassa mökille lautasliinoja ja kynttilöitä ja syömässä lihapullia.