Poika kävi olemassa ja syömässä. Olin tehnyt mahdottoman hyvää ruokaa ja niistä otin kuvat, jotka hetki sitten rajasin sopiviksi. Siinä sitten päätin samalla poistaa joitakin turhia kuvakansioita - ja kuinka ollakaan, poistin myös tämänpäiväiset kuvani. Nyt ei sitten ole kuvia vahvistamassa kertomusta. Olen niin vihainen itselleni, kun vielä poistin kuvat muistikortiltakin.

Tein ihan uusia ruokia. Pihvin kanssa tein Pirkan helmikuun ruokaohjeistä Irjan sipulit, ja nämä on todella hyviä: tarvitaan 12 pientä sipulia tai salottisipuleita (käytin näitä), 2 rkl öljyä, 4 valkosipulinkynttä, 3 rkl juoksevaa hunajaa ja 2 rkl soijaa. Kuoritut sipulit ruskistetaan öljyssä, lisätään muut aineet ja haudutetaan miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia (kunnes kypsiä).

Toinen sivuruoka oli punajuuri-aurajuustopaistos: keitin 7 punajuurta kypsäksi (keittoaika pitkä, runsas tunti), kuorin ja kuutioin. Sekoitin kaksi desilitraa smetanaa ja n. 100 g sinihomejuustoa + runsas teelusikallinen timjamia (minulla oli vain kuivattua). Uunivuokaan ensin punajuurikuutiot ja päälle edellä mainittu seos. Tämä uuniin 200 astetta ja vähintään 20 minuuttia. Hyvää oli, jäi hiukan iltapalaksi, mikä ei ole ollenkaan hassumpi juttu.

Espresson kanssa nautimme puolukkapilvet Pirkan ohjeen mukaan. Vatkasin vaahdoksi kaksi dl vaniljakastiketta. Vaahdotin yhden munanvalkuaisen, 0,5 dl tomusokeria, 1 rkl puolukkamehua, lisäsin 2 dl puolukoita ja vatkasin lisää kunnes puolukat menivät rikki. Yhdistin seokset raidalliseksi, kaadoin laseihin ja koristelin kokonaisilla puolukoilla.

Vaikka söimme paljon, olo jäi kevyeksi. Muutenkin on nyt niin mukavaa minulla, kun sain olla Poikani kanssa.