Välillä pyryttää oikein kunnolla - kun tästä ikkunasta ulos katson. Maailmastamme tuli viikossa ihan talvinen. Muistan, kun viime torstaina heräsin kummitytöllä ja sitten kahlasin hangessa pikku koiran kanssa aamulenkillä. Eilen taas pelkäsin pikkuisen autossa, kun tuuli riepotti ja tielle oli kasaantunut lunta, liukkaalta tuntui myös.

Olin serkun kanssa ensin syömässä ja sitten teatterilla tanssiesitystä katsomassa. Molemmat hyviä. Söimme tosi hyvät pizzat, pääkaupunkiseudun paras paikka, jonne on pian päästävä uudelleen. Glögit nautimme myös ja päivitimme asiamme.

Helsinki Dance Company esitti Kenneth Kvarnströmin Destruction Song II:n ja vakuuttavasti esittikin. Vieläkin olen vaikuttunut. Eilen yksi viidestä tanssijasta oli sairas, mutta tätä puuttumista ei edes osannut kaivata. Olen vasta muutaman vuoden päässyt katsomaan heidän tanssiaan ja ihastuin päätä pahkaa. Heille ruumis, tai vartalo, on uskomattoman taitavasti käsitelty ja ohjelmoitu työkalu, jota lavastus tukee ja vahvistaa.

Alussa kolme mustiin pukeutunutta ja mustiin huiveihin päänsä peittänyttä tanssijaa liikehtii mustalla näyttämöllä. Lattialla on kuin mustaa tuhkaa. Synkkä kovaääninen konemusiikki hakkaa. Tunnelma on raskas. Ja kuitenkin sävyjä täynnä. Vaikka kuljetaan tuhon maailmassa ja kuolema näyttää symbolisesti kasvonsa, teos kasvaa lopulta yllättävän lohdulliseksi ja elegiseksi. Ja ne tanssijat ovat uskomattoman taitavia, sama liikkeen virtaviivaisuus.

Lunta tulee ja Poika tekee töitä. Samalla tietysti tulee mukavasti lisää rahaa. Hän menee aamuyöstä 02:ksi auraamaan oman alueensa kiinteistöjen pihat ja parkkipaikat sun muut, sitten hän jatkaa seitsemältä omassa varsinaisessa työssään. 13 tuntia yhteen putkeen päivästä toiseen, siihen saakka kunnes lumentulo lakkaa. Aika poika se Poika, vai mitä.

Uutisissa just kerrotaan, että maassamme jatkuu lähipäivinä lähes arktinen sää ja kylmää ilmaa virtaa Pohjois-Siperiasta. Lähi-ja kaukoliikenteen junat ovat myöhässä noin 10 minuuttia. Minä hyppää autooni ja haen kaupasta jotakin hyvää.

Mutta sitä ennen uudet kauniit villasukat jalkaan:

Sain nämä maanantaina kiitokseksi kuskauksista. Tulkaa vain kaikki sukkien kutojat kyytiin, tarvitsen lisää kunnon sukkia!

Kotona sytyttelin kynttelilöitä antamaan lämpöä ja tunnelmaa tähän arktiseen iltaan:

Glögiä keittelen pian. Tervetuloa seuraan!