On se vaan ihmeellistä, miten paljon pienestä ihmisestä voi tykätä, vaikka hän ei olekaan verisukulainen. Tai ehkä ei sentään niin ihmeellistä minun tapauksessani. Minustahan piti tulla lastentarhanopettaja! Ja nimenomaan tästä syystä olin monena kesänä uimaopettajana - eräänä kesänä lellikkinäni (ja vastoin kaikkia alaikärajoja)  yksi lapsosistani oli oman äidinkielen opettajani söpö noin 3-vuotias Matti-poika (joka muisti minut, "ensi rakkautensa", vielä aikuisena). Äitini kerran sanoi, että aina kun hän kävi rannassa, istui Matti joko sylissäni tai piti kädestäni kiinni. Minä vain sain pissattaa (totta!!) hänet ja vaihtaa uikkarit.  Ikimuistoisen kesän vietin ehkä 17-vuotiaana eräässä lastenkodissa eteläisessä Suomessa - en niinkään ikimuistoisen lasten takia, vaan erään hurmaavan Puppen takia. USA:ssakin hoivailin perheeni neljää lasta, mutta en enää Ebenesser mielessäni vaan vallan muista syistä! 

Jotta en ihan karkaisi ajatuksissani ties kuinka kauas, piti kertomani, että vietin taas eilen muutaman tunnin Pienokaisen kanssa leikkien ja sylitellen niin, että tänään  vasen käsi tuntee ja tietää, että kannettu on. Muutaman kuvankin otin vanhalla pokkarillani. Kuvien ottamisen jälkeen Pieni, ikää vuosi ja neljä kuukautta, tuli kiireesti katsomaan kuinka oma kuva oli onnistunut!

Hän on ihan oikea Nainen: rakastaa katsoa itseään peilistä, ihailee heijastinkieppiä ranteessaan kuin kallisarvoista korua ja huokailee ihastuneena kun hiuksia harjataan. Nämä pienet suloiset varpaat nousevat hyvin usein kurkistelemaan pöydän reunan takaa, kun hän lappaa ruokaa suuhunsa.

 

Päällään  hänellä on melkein sadetakin kokoinen ruokalappu. Ja se on toden totta tarpeen, sillä välillä ruokaa menee (ohi) sisään myös sormin. Mutta kaikki hyvällä ruokahalulla. Luin ihan äsken jostakin, että on vallan oikeaoppista tarjota lapsille ns. sormiruokaa. Oppivat siten nopeammin syömään itse.

Huomenna on ensimmäinen adventti. Oikeastaan pitäisi mennä kirkkoon, sillä haluaisin niin kovasti laulaa Hoosiannaa. Tiedän, etten tänäkään vuonna mene. Mutta tiedän, että menen illansuussa joulukonserttiin Johanneksen kirkkoon. Siellä esiintyy Viipurin Lauluveikot.

Vesi tänään +4 astetta, ilma +5 astetta, kaunis vaaleanpunainen auringonlasku.