Eilen oli hyvä päivä. Tietokone huollettiin Lilli-digitalkkarin toimesta ja olin teatterissa, netistä tilasin espadrillokset 9 eurolla, ei kuljetusmaksua.

Kansallisteatterissa on jo syyskuusta lähtien esitetty Samuel Beckettin Godota odottaessa. Siinä on vallan mahtava roolitus: Esko Salminen, Eero Aho, Hannu-Pekka Björkman ja Janne Reinikainen. Ilman näitä huikean taitavia huippunäyttelijöitä ilta ei olisi voinut olla yhtä täydellinen ja nautinnollinen kuin se oli. Ennen lähtöä perehdyin hiukan kirjailijaan ja näytelmään, ja löysin ajatuksia herättävän kriitikon mielipiteen  vuosikymmenien takaa: "Beckett on onnistunut käytännöllisesti katsoen mahdottomassa kirjoittamalla näytelmän, missä ei tapahdu mitään ja silti yleisö istuu hiiren hiljaa  - ja mikä parasta, koska 2. näytös ei eroa juurikaan ensimmäisestä, hän tekee sen kahdesti!"  Totta joka sana. Ja silti tämä oli teatteria parhaimmillaan, suorastaan unohtumaton elämys!

Lisäys myöhemmin tänään:

Ihana lämpöaalto lämmitti parvekkeeni niin, että nautittuani siellä ip-kahvit, kellahdin sängylle pikku nokosille. Kun siitä neljän maissa nousin,  sisälämpömittari varjossa näytti vielä 18 astetta!