Karkaan ihan pian elokuviin, tulostin juuri liput:

klo 14.50 The Descendants (mm. George Clooney!)

klo 17.55 Pappi lukkari talonpoika vakooja

Molemmissa oli Oscar-ehdokkaita, eka sai jonkin pystin, toista on kehuttu muuten vain vaikka ilman taisi jäädä.

Terveisiä vain ystävälleni siniselle pilvelle - kanssasi olimme useinkin elokuvissa juuri näin!

                                           ----------------------------------

Mitäpäs pidin näkemästäni? Ekan Havaijin maisemat olivat kauniit katsella, samoin Clooney. Tarina oli melko tavanomainen ihmissuhdepläjäys ja isäksi kasvamisjuttu, jossa oli hyvä ja onnellinen loppu. Jos olisi mahdollista Suomessa, haluaisin että aikanaan minun tuhkani päätyisi erääseen itä-suomalaiseen järveen tämän elokuvan tyyliin: olisi kaunis kesäpäivä, vene hiukan koristeltu, Poika ja Kummityttö ja Pikkuinen veneessä kukkaseppeleet kaulassa ja he vuorollaan laittaisivat lapiollisen tuhkaa veteen, Poika viimeisenä kaataisi loputkin. Sitten he heittäisivät kukkaseppeleensä tai pikku kukkakimppunsa järveen ja siinä kaikki.

Vakoiluleffassa oli paljon hyvää: kaikki se autenttisuus ja 70-luvun itäisen Euroopan ankeus, todella loistavat näyttelijät ja pihdeissä pitävä jännitys, yllättävät kiemurat. Mutta miksi se tuntui pitemmältä kuin ensiksi näkemäni elokuva, vaikka molemmat kestivät yhtä kauan.

Jos suositella pitäisi, ehdottomasti parempi on Gary Oldmanin ja Colin Firthin tähdittämä Pappi lukkari! Huomaan miettiväni sitä vieläkin.