Olipas kiva päivä. Menin kaupunkiin autolla ja ajoin ison tavaratalon parkkihalliin, missä saan kanta-asiakaskortillani tunnin pysäköinnin ilmaiseksi. Isolla hissillä sitten tavarataivaaseen. Tällä lyhyellä matkalla tosi kivan oloinen ja näköinen vanhempi herrasmies vain tuijotti minua. En voinut enää muuta kuin katsoa takaisin. Mies hymyili silmät tuikkien, minä vastasin hymyyn. Siinä kaikki. Mutta tuntui mukavalta.

Mukavaa oli myös matkani kohteessa, lääkärikeskuksessa. Sain toisen pistoksen hyalgania, joka vei kädestä kivut! Kuulin lisäksi, että käsissäni on perinnöllinen vika - joka voidaan leikata (tietysti vasta sitten, kun muuta vaihtoehtoa ei ole)! Leikkaus on kallis, tämän päivän hinta noin 2.700 euroa. Kun ajattelen toimivaa kättä kontra vajaakuntoista vammaista ja kipeää kättä, tuo hinta tuntuu jo melkein saatavilta!

Kotiin päästyäni ystäväni soitti ja pyysi mukaansa Saarenmaalle. Heinäkuussa! Siellä olisi oopperaa kahtena iltana, kolmantena konsertti. Bussilla ja laivalla meno jonkin ryhmän (vanhoja ihmisiä, luulen) mukana. Ei oikein nappaa, vaikka oopperasta tykkäänkin. Vielä enemmän tykkään olla mökillä kauniissa Karjalassa.

Sielläkin on laituri ja sekin on nyt jäässä. Tästä menen keväisin ja syksyisin aamu-uinnille niin kauan kuin kylpytakissa tarkenee.