Eilen olin kaupungilla koko päivän hyvän ystäväni kanssa. Tuuli riepotteli meitä kuin räsynukkia vaikka pyrimme kulkemaan mahdollisimman paljon sisätiloissa. Ihmeen paljon maanalaisia käytäviä jo löytyy ja lisää  rakennetaan ja katetaan.

Meillä oli loma mielessä, joten menimme erääseen matkatoimistoon keskustelemaan vaihtoehdoista. Olin netissä roikkunut, mutta ystäväni ei. Nyt meillä on varattuna viikko pienellä La Gomera-saarella. Saari kuuluu Espanjalle ja sinne lennetään Teneriffan kautta. Kolumbus muuten aloitti jonkun matkansa juuri tältä La Gomeran saarelta! Se on erittäin vuoristoinen ja rehevä pikku saari, halkaisija vain joitakin kymmeniä kilometrejä, erityisesti luonnossa vaeltajat tulevat sinne ikivanhoja laakeripuumetsiä, harvinaisia kukkia ja jylhiä maisemia ihailemaan. Iltaelämää ei ole - se on kuulemma sellainen kuin Kanariansaaret oli ennen massamatkailua.

Asumme lähellä saaren pääkaupunkia San Sebastiania, missä elää pysyvästi noin 7000 ihmistä. Ja me varasimme 1500-luvun henkisestä neljän tähden hotellista (Parador Conde La Gomera) huoneen. Saavumme sinne Suomen itsenäisyyspäivänä. Jos kaikki menee kuin suunniteltu on.