Kun eläkeläisellä on yksi sovittu asia per päivä, on päivä täysi. Ja kun  useampia hommmia osuu yhdelle päivällä, se on melkein ongelma. Tällaisia päiviä oli kaksi. Keskiviikkona oli jaoston kokous iltapäivällä, sieltä kotiin palattuani kirjoitin pöytäkirjan raakaluonnnoksen jotteivat asiat unohtuisi. Sitten jo tuli kiire, kun oli valmistauduttava iltaan, Naamiohuvit-oopperaan. Mikä ihastuttava yllätys meitä odotti: ooppera oli todella onnistuneesti päivitetty nykyaikaan, jopa tosi-tv-formattiin. Päähenkilö oli kuin nuori Berlusconi: italialainen mediamiljonääri ja playboy, joka omistaa tv-aseman ja jolla on poliittista valtaa. Ei oltu Kustaa III:n hovissa Tukholmassa, ei liioin Bostonissa Englannin siirtomaavallan aikaan, ei.

Torstaina vaihdatin kesärenkaat, kun en halua poikaa vaivata pyynnöilläni. Vielä minä jaksan renkaat kellarista autolle pyöritellä ja sinne nostaa. Ja hoitaa saman toisin päin. Yksi naapurini osui sopivasti paikalle ja kertoi, että Ikeassa myydään sinisiä autonpyöräkantokasseja edullisesti. Autokaupassa ne olivat 19e kappale. Muutenkin olisi Ikeaan asiaa,  kun on kesä tulossa.  Ja kun lämpimät kelit pukkaavat päälle, oli fillarikin saatava kuntoon. Korjaaja oli suopealla päällä ja toivotti heti tervetulleeksi. Ajelin sinne melko tyhjillä renkailla, mikä teki polkemisesta tosi raskaan. Mutta oli käynti vaivan arvoinen: tapasin oikein vanhan ajan pyöräkorjaajan, sellaisen pienen äijän, joka nosti pyöräni heti pukille. Pyörän kumit olivat kuulemma aivan kunnossa, vaikka viime kesänä yksi tuntematon mies sanoi, että ne pitää heti vaihtaa. Vaihteetkin olivat kunnossa, samoin ketjut. Takalokasuoja oli ongelma, se irtosi viime kesänä, kun joku ilkimys oli runtannut pyöränsä pyöräni päälle ja kaatanut sen niin, että lokasuoja irtosi ja ripustukset menivät rikki. Papparainen puhisi ja kiroili ja askarteli jostakin jotain. Minä yritin olla hiljaa, ettei hänen intonsa vain lopahtaisi. Välillä juteltiin mukaviakin. Ja niin siinä kävi, että minä sain polkaista huolletulla ja korjatulla pyörälläni kotiin. Lasku 10 euroa. Ihan uskomatonta! Kun kaksikymppisestä maksoin, teki mieli sanoa, että pidä loput.

Nyt on enää kevättakki ongelmana. Joku trenssi pitäisi saada, vaikka sillä on kovin vähän käyttöä. Tahtoisin sellaisen lyhyen, kun kuljen aina housuissa, ja vettä hylkiväkin se saisi olla. Ja ehdottomasti hyvän näköinen, mikä on sitten Se Ongelma. Yksi koekappale on kotona, mutta kun en siitä oikein tykkää, niin ei sitä kannata pitää, kun ei tulisi käytettyä. Netistä olen löytänyt ihanan, mitä olen livenä Stokkalla sovitellut. Netistä ostaminen on vaarallisen helppoa: tässä joku aika sitten tilasin taivaallisen jakun Ruåtsista.

Jassoo, ei sitten tarvitse mennä ulos. Kaunis auringonpaiste on vaihtunut harmaaseen tuuliseen säähän. Parvekkeen ovi pitää laittaa kiinni. Istuin siellä aamuteellä lehteä lukien ja lämmöstä nauttien, kevään ensimmäinen kärpänen seuranani.