Kun aamulla hieman ennen kymmentä menin rantaan, siellä jo olivat pikkuiset mörri-retkellä nauttimassa virvokkeita. Rannalla oli muutama äiti pikkiriikkisine lapsineen, ei muita. Uin tänään 251 vetoa, se lienee (ainakin) sama metreissä, eikä vieläkään tullut kylmä. Joku sanoi, että vesi olisi nyt 17-18 astetta. Uskon, että pintavesi onkin, mutta siellä alempana on kylmää - ja seuraavat tuulet sekoittavat vedet ainakin viisi astetta kylmemmiksi, kerrotaan. Siinä uidessani laituri alkoi huolestuttavasti täyttyä nuorisosta ja mieleeni muistuivat omat koulusta lintsaamiseni juuri keväisin.

Lähtiessä teki jo tiukkaa löytää paikka kuivatella ja ottaa märkä uikkari pois. Koska ystäväni oli edelleen miehensä kanssa veneen kimpussa, päätin ajaa samaan suuntaan kuin eilen, mutta nyt vielä enemmän rantoja myötäillen. Ja joka rannassa oli väkeä kuin sitä kuuluisaa pipoa! Kaikki kynnelle kykeneväiset olivat ulkona ja meren äärellä.

Ja kas, kesäkioski oli auki! Siinä kahvia ja jätskiä nauttiessani sain kuin sainkin ehtaa silmänruokaa melkein kosketusetäisyydelle:)

Kelpasi minun istua pitempäänkin, kun seura tuli aina vain machommaksi. Toisen motoristin T-paidassa luki Bad boys go to Pattaya. Ja moottoripyöristä ne puhuivat koko ajan, minun oli aika nostaa kytkintä.

Löysin ihanan uuden rauhallisen rannan ja taivaalliset sileät kalliot juuri tästä. Tuulikin puhalsi ja viilensi sopivasti; pyöräily on rankkaa - mutta ah, niin suloista - puuhaa helteellä. Vesipullo on minulla aina repussa. Tänään oli jalassa lenkkarit, koska olin ajatellut jo lähtiessä olla enemmän extreme kuin eilen. Näin voin huoletta kiipeillä kallioilla, eikä tarvinnut käärmeitä kauheasti ajatella. Ensimmäisen sisiliskon kyllä näin.

Taloja katselin ja kuvasin enemmänkin. Tätä oikeanpuoleista olen aina ihmetellyt, se kun on kuin akvaario. Tie kulkee ihan editse. Alakerrassa näyttää olevan olohuoneen tapainen tila, yläkerta täysin kalustamaton. En ymmärrä - tai ymmärtäisin, jos talo olisi aivan rannassa ja edessä meri.

Ja tuolla, veneiden vasemmalla puolella liehuu venekerhon lippu punaisen venekerhon rakennuksen lipputangossa. Siellä takana on minun talviuintipaikkani.