Pari iltaa sitten olin pikkuista Tinjaa hoitamassa, kun vanhempansa kävivät uudessa Musiikkitalossa kuuntelemassa lyhyen konsertin. Meillä meni taas oikein hyvin, vaikka neiti saa taas hampaita. Nyt on poskihammas tulossa, ja se selvästi häiritsi hänen aurinkoisuuttaan.

Eilen illalla olin kahden ystäväni kanssa kaupungissa syömässä. Osuimme ravintolaan, joka vietti poroviikkoa. Yksi söi Inarin ahventa, kaksi poron potkaa (sisäfilettä olisi haluttu, mutta se oli loppu), joka oli suussasulavan hyvää. Mukavan illan kruunasi espresso avec grappa. Ihanainen ystävämme antoi erotessamme kukat, joiden saatteeseen hän oli kirjoittanut "ihanaa, kun olet olemassa". Nyt taas jaksaa taapertaa kohti pimenevää syksyä.

Tänään menin heti aamusta terveyskeskukseen puhumaan polvesta. Ajan sain jo monta viikkoa sitten. Silloin kerrottiin, että emme osaa sanoa lääkärin nimeä, kun hän on joku uusi. Eipä ollut uusi, vaan vanha tuttu ja ihana, joka on palannut äitiyslomalta! Hänkin muisti minut. Ja minä olin ikionnellinen, sillä tämä naishenkilö on todella hyvä.

Sain mm. lähetteen fysioterapiaan, jotta saisin liikkeet oikean jalan voimistamiseksi. Samalla minulle kerrotaan, minkälaisen tuen voisin hankkia. Rouva tohtori myös laittoi lähetteen ortopedille ja määräsi uutta tulehduskipulääkettä, Mobicia, mikä tuntuu auttavan. Veriarvotkin kontrolloidaan, kunhan vain ensin menen verikokeisiin.

Poika käväisi hakemassa suureksi kasvaneen jukka-palmun kotiinsa. Nyt makkarissani oleva kaunis ja vanha venäläinen kukkajalka pääsee pitkästä aikaa loistamaan. Tilaakin tuntui tulleen lisää.

Koska noin kuukauden ikäinen Nokia-kännyni ryppyilee (pätkii, katkeilee, pyytää kirjaitumista kesken puhelun jne), toi Poika käyttööni vanhan 5230:nsa, täysin hipaisutoimintoisen kännyn. Nyt on oma vietävä korjuuseen.

Tänään säikäytti uutinen Sony Bravia -televisioiden paloherkkyydestä. Onneksi minun televisioni ei ole 40-alkuista sarjaa, vaan 32, ostettu vuoden 2009 alussa. Huokaisimme molemmat helpotuksesta - perheessämme kun on yksi kamala kokemus tv-palosta.

Söimme yhdessä juuri uunista ottamaan pohjatonta juustokakkua, joka oli vallan mainion makuista. Tätä teen toistekin. Ja on niin helppotöinen että, eikä kaipaa mitään taikinapohjia.

Illalla Teemalta tulee Tuntematon sotilas Smedsin ohjaamana. Aikanaan siitä syntyi kauhea kalabaliikki, se kun ei suinkaan ole yhtä kuin Edwin Laineen ja Väinö Linnan teos. Erityisesti ne, ketkä eivät olleet nähneet näytelmää, arvostelivat sitä ankarin sanoin. Minä näin ja pidin näkemästäni.