Jos oli Pantteri-ystävästäni omituista lähteä hiihtolenkille vasta kello 11, oli minusta tuplasti oudompaa lähteä kotoa jo yhdeksältä leikkimään Pikkuisen kanssa pihalla ja noutamaan Koiraa hoitoon.

Ihan aamulla en edes muistanut, että aika oli yöllä hypähtänyt tunnin. Onneksi heräsin ihan itsekseni seitsemän - siis oikeasti kahdeksan - jälkeen. Lunta oli satanut, maa oli ihan valkea, samoin puut ja pensaat. En pitänyt näkemästäni. Tahdon kevään ja paljaan maan. Uimarannassa innokas lintubongari kertoi, että on jo kauan sitten nähnyt kiuruja, kottaraisia ja merikotkia. Minä näin viikko sitten perjantaina Lauttasaaren kupeessa joutsenpariskunnan lennossa. Siellä meri jo on sulaa, pian täälläkin ja sitten meilläkin on omia joutsenia.

Pikkuinen oli haalareissaan ulkona valmiina, Iskänsä myös. Ihan liikuttavan pieni ihminen hän on, kun taapertaa vastaan. Leikittiin niin ulkona kuin sisällä. Vanhemmat saivat rauhassa pakata viimeisiä tavaroita matkalaukkuun ja käydä suihkussa, syödä. Nyt he kaikki kolme jo istuvat lentokoneessa matkalle kauas. Toivottavasti lento menee mukavasti, sillä Pienellä oli aamulla hiukan kuumetta ja Äidillä nuhaa. Perillä sitten on kesä ja kuumuus, tropiikin kauneus.

Me täällä Koiran kanssa olemme jo kerran lenkkeilleet. Nyt hän vartioi pihaa haukkumalla kaikkea mikä liikkuu. Katsotaan aamuyöstä, kuinka tukka pystyssä herään haukuntaan, kun lehti luukusta kopsahtaa...

Eilen oli ilo saada Poika ja Tyttis syömään. Emme ole tavanneetkaan sen jälkeen, kun Pojan kanssa yhdessä kannoimme parvekkeen lattialaudat sisälle. Tietysti aivan ensiksi ohjasin heidät "uutta" parveketta ihastelemaan - kovin sitä kiittelivät. Ruokaa oli riittävästi, siis runsaasti, mutta kaikki meni iloisesti, mikä tietysti kokkia miellytti. Hyvää oli, vaikka Pojan iso  lohipala piti panna hetkeksi uudestaan uuniin. (Tein sen pakastettuna-uuniin-lohen kera chevre-smetanan. Tykkäsivät.)  Sovimme jo uuden ajan seuraavalle tapaamiselle. Täytyy alkaa etsiä hyviä pääsiäis-lammasruokien ohjeita, joita olisi helppo toteuttaa.

Nyt aloitan Koiran kanssa reilun parin viikon yhteiselon. Vuosi sitten meri oli tukevassa jäässä ja nautimme molemmat pitkistä lenkeistä pakkasessa ja auringonpaisteessa. Saa nähdä, mikä keli on vallitseva tällä kertaa.