Onneksi talvipäivänseisaus koittaa pian (22.12.), ei tätä ikuista pimeyttä enää millään jaksaisi! Tänään oli taas ihan tyypillinen sunnuntai: nousin yhdeksän maissa ja nautin hyvän aamiaisen Hesarin kera. Tähän menee parisen tuntia aina, sunnuntaisin usein enemmän, kun lehdessä on niin paljon asiaa.

 

Tänään siellä oli hauska juttu jouluihmisestä ja ei-jouluihmisestä. Minä kuulun ehdottomasti luokkaan jouluihmiset. Minulle joulun odotus ja valmistelu on kaikkein tärkeintä. Kodin koristelu ja se tunnelma, kynttilät. Joulumusiikki - mutta ei missään nimessä iskelmälaulajien esitykset eikä mitkään renkutukset. Rakkaimpia ja soitetuimpia ovat Bachin Jouluoratorio ja Jussi Björlingin Adams Julsång & Beethovens Lovsång. Kuuntelen mielelläni myös kolmen tenorin joululauluja, jouluista urkumusiikkia, Soile Isokoskea ja Emma Kirkbya.

Vaihdoin ruokapöydälle Marimekon fandango-joululiinan, erityisen kauniit lakanat sänkyyni ja siivosin tänään sunnuntaina (sitten soitin ystävälle ja me menimme uimaan aallokkoon ja sateeseen), kun huomenna lähden Pikkuisen ja äitinsä kanssa käymään Tukholmassa. Siellä on joku ihana valokuvanäyttely. Ja Pikkuinen saa ensi kosketuksen pallomereen, tosin hän saattaa olla vielä liian pieni menemään sinne ihan yksin.