Nyt kun kaupunki oli tullut tutuksi, oli aika laajentaa reviiriä. Päätimme matkustaa paikallisbussilla 50 kilometrin päässä olevaan lomakaupunkiin, Valle Gran Reyhin. Ei kun bussiasemalle:

Korkeat vuoret ja korkeat ranat kuvaavat hyvin kaupunkiamme! Vuorilla siksakkaavista teistä olimme kuulleet paljon, eikä turhaan: ne olivat hyviä päällystettyjä ja hienosti kallistettuja - kuin velodromi. Korvat menivät lukkoon monta kertaa matkalla. Ja mikä hassuinta, alhaalla meren pinnassa vuoren rinteet olivat paljaat (ellei ollut istutuksia), mutta mitä ylemmäs mentiin, sitä vihreämpää tuli. Bussilla matka kesti lähes kaksi tuntia, vaikka pysähdyksiä ei montaa ollut. Ajonopeus vaihteli 30 ja 40 km/h välillä, mistä voi päätellä tien kiharuuden.

Kuvan heijastukset johtuvat siitä, kun kuvasin vauhdissa bussin ikkunan läpi.

Aika korkealla taidamme olla, kun Teneriffan Teide-vuori näkyi täältäkin, vaikka olimme menossa aivan toiselle puolelle saarta.

Tiemme vei pienen Chipuden kylän halki ja siellä autojen oli peruutettava bussin alta, koska ohittaminen ei olisi muuten onnistunut. Kylä on tunnettu keramiikkapajoistaan.

Siellä se Valle Gran Rey siintää alhaalla meren äärellä laakson pohjalla!

Näin leppoisan idyllinen näkymä aukeni rantaravintolamme pöydästä. Minä söin salaatin (missä oli mm. tomaattia, kurkkua, porkkanaa, sipulia, avokadoa, banaania ! - kaikki lähialueen viljelmiltä)  ja ystäväni kokonaisen kalan. Aurinko paistoi tosi kuumasti ja Dorada-olut maistui.

Rantaa vartioi tämä herra, hän on sotasankari vuoden 1488 kahinoista. Taustalla kylän keskustaa ja musta laavaranta, jossa ihmiset makoilivat - ei ollenkaan minun tapani viettää lomaa.

Terveisiä Alppiruusulle 6.800 kilometrin päähän! Missähän korkeudessa olit Kilillä kiipeämässä tiistaina  8.12.?

Viime silmäys Atlantille ja sitten katamaraanille, joka vei puolessa tunnissa takaisin kotikaupunkiin. Liikennöitsijä on tanskalainen Fred. Ohlssen, joka on varsinainen kiho: hän omistaa suuren luksusluokan hotellin ja saaren ainoan golfkentän sekä kolme saarten välissä liikennöivää katamaraanialusta.